Terron

By Ilse van den Oetelaar, 15 maart 2022

 TERRON  IS GEADOPTEERD IN SPANJE

 

Terron is een vriendelijk Breton met een fantastisch karakter

Naam Terron
Ras Bretonse spaniel
Geslacht Reu
Geboortedatum 2020
Gezondheid zie tekst,  positief op leishmania
Gewicht/schofthoogte 17 kg

Omschrijving Terron

Terron  is in februari zwervend op straat gevonden. Hier was hij steeds op zoek naar contact met mensen. Gelukkig kreeg hij af en toe eten. Niemand heeft hem opgeëist en hij had ook geen chip. Waarschijnlijk is Terron van een jager geweest. Terron is niet bang en is sociaal, volgzaam en onderdanig. Hij houdt van knuffelen en is aanhankelijk. Hij is levendig maar niet overactief. Terron heeft wel jachtinstinct, hoe hij met katten is weten we niet, maar dit kan getest worden. Naar andere honden, reuen en teven is hij erg sociaal.
Hij loopt goed aan de lijn en reist ook prima met de auto. Het is een hele slimme hond, die snel de routines zal leren. Op dit moment verblijft Terron in een soort pension. Er is na bloedonderzoek Leishmania bij hem geconstateerd. Hiervoor krijgt hij medicatie. Daarnaast krijgt hij ook medicatie voor zijn nieren zodat deze goed blijven werken tijdens de zwaardere startkuur. Heeft u vragen over Terron of over Leishmania? Neemt u dan gerust contact met ons op.

In mei heeft een vrijwilliger Terron bezocht in Spanje. het blijkt een hele leuke en lieve hond!

Update juni 2022:

Terron zijn recente bloeduitslagen laten zien dat zijn medicatie goed aanslaat. Zij nieren zijn heel goed aan het herstellen en de dierenarts was aangenaam verrast door zijn progressie. De verwachting is dat met enkele weken de Leishmania is gestopt en de nieren verder prima werken. Terron is zeer levendig en speels!

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.