Tanuki

By Ilse van den Oetelaar, 18 oktober 2023

Tanuki is een bodeguero-pup, hij werd gevonden in een doos

Naam Tanuki
Ras Bodeguero
Geslacht Reu
Geboortedatum juni 2023
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte volwassen geschat op 40-45 cm

Omschrijving Tanuki

Dit leuke pupje heet Tanuki.
Alleen is de start van deze kleine man niet zo fijn begonnen. Hij werd samen met zijn zusje gevonden door een vrijwilliger in een doos bij een tankstation. De vrijwilliger bracht Tanuki en zijn zusje naar Punatanimals. Het zusje is al geadopteerd, maar voor Tanuki zoeken we nog een fijne thuis!
Tanuki is een blije pup, die gelukkig geen angsten vertoont. Hij is heel sociaal naar andere honden en naar mensen toe. Uiteraard is Tanuki nog jong en wie kiest om een pup te adopteren, moet zich er bewust van zijn dat het opvoeden veel tijd en geduld vraagt. Bodegueros zijn fantastische hondjes!
Ze worden in Spanje gefokt om te jagen op ratten en muizen, verborgen tussen vaten in de wijnhuizen van Andalusië in Spanje. Daar dankt dit ras ook zijn naam aan. Ze lijken uiterlijk op een boerenfox maar het is echt een oud ras uit Spanje. Helaas belanden er veel Bodegueros in de shelters vandaar dat wij er ook een aantal op de website hebben staan.
Het zijn lieve, vrolijke, energieke familiehondjes die graag bij een sportieve familie komen wonen.
Ze staan bekend om hun loyaliteit, vriendelijkheid en hun vermogen om zich aan te passen aan de omgeving. Ze zijn wel actief en omdat ze slim zijn hebben ze zeker uitdaging nodig.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

WordPress Image Gallery Plugin