Rosemary

By Ilse van den Oetelaar, 1 juli 2021

Rosemary is een prachtige jonge herderkruising

Naam Rosemary
Ras Mix Belgische herder/ Carea Leones/ Collie
Geslacht Teefje
Geboortedatum Februari 2021
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte 10 kg, groeit uit tot een grote hond

Omschrijving Rosemary

Rosemary is een prachtige Herder kruising die samen met haar zus en broer is gevonden. Opeens verschenen deze drie knapperds ergens op een weg in een dorp. Gelukkig zijn er ook dierenliefhebbers in Spanje, zij hebben zich direct over hen ontfermd. Nu zijn ze veilig en krijgen ze eten en verzorging. Inmiddels verblijven alle drie de honden bij iemand in opvang op een boerderij.
We weten helaas niets over de achtergrond van deze honden. Wel denken we dat het een kruising is tussen een Belgische Herder, Collie en /of een Carea Leones. Dit is een typische Spaanse herdershond, verantwoordelijk voor het bij elkaar houden van de kudde schapen.
Rosemary is nog wat timide, ze moet nog duidelijk wennen om zich volledig te kunnen ontspannen. We zoeken voor haar een verantwoordelijke adoptant die zich bewust is van wat het opvoeden van een pup vergt. Het is een  actieve hond die beweging, ruimte, begeleiding en tijd nodig heeft om uit te kunnen groeien tot een fantastische volwassen hond.

 

Update 4 juli

De pups groeien als kool en het wordt elke dag meer duidelijk dat het grote honden zullen worden. Ook wordt het verschil in karakter meer zichtbaar. Rosemary is het meest op haar hoede en heeft wat langer de tijd nodig om te wennen

 

Update 11 juli

Op de plek waar Rosemary en haar broertje en zusje gevonden werden, troffen de vrijliggers nu nog een hondje aan. Ze is waarschijnlijk ook een zusje. Ze hebben haar Laura genoemd. Ook zij is ter adoptie.

Trebol is geadopteerd in Nederland en Holanda zal is Spanje geadopteerd worden.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.