Poppy

By Ilse van den Oetelaar, 24 november 2022

Voor een dierenvriendin vragen we aandacht voor Poppy

Naam Poppy
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum november 2015
Gezondheid Goed, zie tekst
Gewicht/schofthoogte 45 cm

Omschrijving Poppy

We werden benaderd met de vraag of we iets voor Poppy zouden kunnen betekenen.

Dit is haar verhaal:

Lieve Poppy is ontzettend verdrietig en ook bang. Want wat gaat er toch allemaal met haar gebeuren. Al sinds de tijd dat ze een jonge puppy was woont ze samen met andere dieren zoals honden, katten, varkens, schapen, paarden en kippen bij een gezin in de provincie Valencia.

Het gezin heeft in totaal drie honden en ze moeten vanwege werk gaan verhuizen. Helemaal naar de andere kant van Spanje. Het nieuwe huis daar en ook de grond rondom het huis is véél minder dan wat de familie nu heeft en dus kunnen veel van de dieren niet mee. Helaas is Poppy een van hen en om die reden is ze verdrietig en bang.

Want wie zal er straks voor haar zijn………een leuk gezin……………een shelter………….een asiel…………..een perrera. Poppy weet het nog niet en is bang want ze kent niet anders dan een liefdevol gezin. 

Op dit moment (einde november 2022) is Poppy ongeveer 7 jaar. Ze is nog niet gesteriliseerd, heeft nog geen chip, is nog niet getest op mediterrane ziekten en mist nog wel enkele injecties. Maar dit gaat allemaal de komende maand geregeld worden zodat ze klaar is voor haar nieuwe thuis. Ze oogt heel gezond maar zekerheid is er nog niet want zoals gezegd moet de test op de mediterrane ziekten nog worden gedaan.

Wie is Poppy verder? Ze is lief, zachtaardig, niet dominant, heeft plezier in het leven, is gek op spelen maar ook op luieren en slapen op een warm plekje of op schoot. Ze kan met allerlei andere dieren samenleven en als ze maar regelmatig samen mag zijn met soortgenootjes dan zou het ons niet eens verbazen dat ze ook als enige hond kan worden geplaatst. Een gezin zonder kinderen is prima voor Poppy maar een gezin met kinderen is ook prima want ze is dol op kinderen mits die weten dat ze niet aan een staart of oren moeten trekken, niet al te druk of klein zijn en die respect voor haar hebben zoals zij op haar beurt respect heeft voor de kinderen van haar gezin. Heel groot is ze niet. We hebben niet echt de meetlat naast haar gehouden maar we denken rond de 45 cm schofthoogte.

Wat is Poppy’s grootste wens. Een thuis voor haar, een eigen gezin waar ze dit keer hopelijk echt voor de rest van haar leven mag blijven. Bij mensen die snappen dat zij behoorlijk in de war is en van slag omdat ze weg moet bij haar eigen gezinnetje. Mensen die overlopen van geduld en liefde en begrip voor haar zodat ze stapje voor stapje zich weer opnieuw kan openstellen voor de liefde die er voor haar is in haar nieuwe thuis en waar ze dus ook weer volledig vertrouwen kan opbouwen in haar eigen mensen.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.