Pipa

By Ilse van den Oetelaar, 4 april 2021

PIPA IS GEADOPTEERD IN FRANKRIJK VIA EEN ANDERE STICHTING

 

Pipa werd in een veld gevonden en was er slecht aan toe

Naam Pipa
Ras Podenco
Geslacht Teefje
Geboortedatum 1-2-2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 8 kg, 40 cm

Omschrijving Pipa

Pipa is een kleine podenco die het niet makkelijk heeft gehad in haar jonge leventje. Ze is gevonden in een veld. Ze was mager, koud en het leek of ze dagen niet had gegeten. Ook bleek ze een flinke baarmoederontsteking te hebben. Gelukkig is ze opgevangen en is haar ontsteking met succes behandeld. Op dit moment is ze bij een opvanggezin in Spanje. Hier krijgt ze rust en vooral aandacht. Pipa was in het begin erg afwachtend en angstig. Nu komt ze langzaam bij. Ze heeft waarschijnlijk nooit knuffels of genegenheid gehad en hier moest ze in het begin erg aan wennen. In huis is ze rustig, maar kan ze nog schrikken van harde geluiden. Ze kan bij katten geplaatst, hier doet ze niets mee.
We zoeken voor Pipa een rustige plek, bij adoptanten die bekend zijn met honden die tijd nodig hebben om te ontdooien en te wennen aan alles wat nieuw is. In het geval van Pipa denken we dat het verstandig is haar niet te plaatsen bij kinderen, gezien de mogelijke drukte in huis. Het is fijn als Pipa al bij een andere stabiele hond geplaats kan worden. Waarschijnlijk heeft ze ook altijd bij andere honden gezeten en we denken dat het goed is voor haar als ze zich aan het gedrag van aanwezige hond kan optrekken. Ook heeft Pipa de neiging om te willen ontsnappen, zeker als ze ergens van schrikt. Daarom is het van belang dat de tuin en het huis ontsnappingsproof zijn.

Pipa is behandeld voor Erlichia en is nu negatief getest.

 

UPDATE 1 juni 2021:

Kleine Pipa heeft een tijdje de begeleiding van een gedragsdeskundige gekregen en verblijft nu in een nieuw gastgezin. Hier krijgt ze veel aandacht en leeft ze samen met de andere honden. Ze zoekt graag het gezelschap van de mensen op en is een stuk minder angstig. Natuurlijk kijkt ze even de kat uit boom bij nieuwe gezichten, maar als ze is gewend ligt ze graag op een groot kussen in de woonkamer waar iedereen is. Ook probeert Pipa niet meer te ontsnappen.
Voor Pipa blijft het belangrijk dat haar adoptanten begrijpen dat ze zal moeten wennen en dat ze baat heeft bij een rustig huishouden.

UPDATE 4 juni 2021:

Pipa maakt echt grote vorderingen in haar proces om mensen te vertrouwen en we haar nu ook lekker ontspannen. We zijn er van overtuigd dat lieve Pipa met de juist begeleiding kan uitgroeien tot een fijne gezinshond.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.