Nicky

By Ilse van den Oetelaar, 18 februari 2019

NICKY MAG IN ~SPANJE IN ZIJN OPVANGGEZIN BLIJVEN SAMEN MET KIKO!!

 

Nicky is een 10 jaar oude lieve mix hond die in zijn leven maar weinig liefde heeft gehad. We hebben hem in oktober 2018 ontmoet en zijn blij dat we voor hem een adoptiegezin kunnen zoeken

Naam Nicky
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 16-8-2009
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 24 kg, ongeveer 60 cm

 

Omschrijving Nicky

Lang geleden kwam Nicky aan de deur bij een vrouw om te bedelen voor eten. Anders dan andere honden bleef Nicky bij de deur, ook toen hij eten en water gehad had. Na enkele dagen was hij er nog altijd en liet de vrouw hem in huis. Hij kreeg echter niet veel aandacht en mocht zijn dagen doorbrengen op een klein stukje land, samen met een klein aantal andere honden die daar door vrijwilligers van de shelter gehouden werden (nadat ze gered waren). De omstandigheden zijn daar niet optimaal en de vrijwilligers zijn dan ook blij dat ze voor de honden adoptiegezinnen vinden. Alleen Nicky bleef altijd daar omdat de vrouw het niet nodig vond dat ze ook voor hem een goede thuis zouden zoeken. Nicky was erg gehecht aan een andere hond, ook van dezelfde vrouw, en daardoor leek hij toch wel wat plezier in zijn leven te hebben. Al was de verzorging, de aandacht en de kwaliteit van het voer, minimaal. Helaas overleed de andere hond en sindsdien is het zijn eigenaresse gelukkig ook duidelijk dat het beter zou zijn als Nicky de liefde en geborgenheid zou krijgen van een adoptiegezin.

We hebben Nicky in oktober 2018 ontmoet. Hij is ontzettend aanhankelijk, lief, heeft geen trauma’s, kan goed omgaan met de andere honden in de opvang. Soms is hij naar andere honden iets te onstuimig die daar niet van gediend zijn, maar tot problemen leidt dit niet.

Nicky kan beter niet bij katten geplaatst worden.

Ondanks zijn leeftijd is Nicky nog behoorlijk energiek. Hij gaat heel graag mee wandelen en houdt van spelen.

 

Update maart 2020

Nicky heeft niet veel geluk want nooit informeerde er iemand naar hem. hij verblijft nog altijd op het zelfde stukje grond. Onlangs mocht een vrijwilliger hem meenemen naar de dierenarts om hem te laten steriliseren (de eigenaar vond dat niet nodig..)  en toen kon hij ook even bij de vrijwilliger thuis verblijven. Nicky, die al bijna heel zijn leven op dat stukje grond woont, gedroeg zich direct perfect in huis. hij was ook lief tegen de kinderen en andere honden. Hij is inderdaad heel aanhankelijk!

Zie de laatste foto’s en filmpjes

Update Juli 2020

Nicky en Kiko mochten een uitrusten bij een vrijwilligster thuis want in Cordoba was het 40 graden en de twee oudere honden hadden het erg zwaar.

Tijdens hun verblijf bleek maar weer eens hoe gemakkelijk en dankbaar ze zijn.

Nicky is 11 jaar en heeft eigenlijk nog nooit geen eigen plek gehad

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.


november 2019


november 2019