Nella

By Ilse van den Oetelaar, 6 november 2020

NA TWEE JAAR FOSTEREN HEEFT HET FOSTERGEZIN BESLOTEN: NELLA MAG BLIJVEN!!

 

Nella is een misbruikte galgo die bij de dierenarts werd afgegeven om te laten inslapen. Gelukkig stak Puntanimals daar een stokje voor…

Naam Nella
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum Volgt
Gezondheid Zie tekst!
Gewicht/schofthoogte volgt, nog veel te mager

Omschrijving Nella

Arme Nella werd broodmager afgegeven door de jager. Bloedonderzoek leverde op dat ze positief is op leishmania, maar gelukkig bleken al haar organen nog goed te functioneren. De dierenarts kon de jager overtuigen dat zij niet werd afgemaakt en dat ze zou worden opgehaald door onze contactpersoon van Puntanimal.

Die trof een lieve, aanhankelijk en hongerige Nella aan.

in haar paspoort was te zien dat ze al vele eigenaren (jagers) had gehad. Zo gaat dat vaak met galgo’s: ze gaan van de een naar de andere jager totdat ze niks meer kunnen ” opbrengen” en worden dan afgedankt. Nella had nog het ” geluk” dat ze bij een dierenarts terecht kwam en haar het vreselijke lot bespaard bleef dat vele andere windhonden treft.

Nella verblijft in het gezin van de vrijwilliger en ze heeft een hele goede eetlust. Ze is heel erg lief voor de andere honden en het zoontje. Ze gaat graag mee wandelen. De leishmania wordt nu goed gevolgd.

Omdat haar organen goed functioneren lijkt de prognose goed en kan Nella waarschijnlijk ene heel fijn leven gaan leiden. Natuurlijk moet ze eerst even op krachten komen en moet de leishmania rustiger zijn.

De eerste dagen is ze 1,6 kg aangekomen!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.