Monty

By Ilse van den Oetelaar, 21 maart 2022

Monty heeft zoveel pech….

Naam Monty
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum augustus 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Monty

Monty is een heel bijzonder hondje. Hij werd vastgebonden langs een spoor gevonden. Gelukkig werd hij gered. via een andere stichting werd hij geadopteerd in Zwitserland. Maar al snel wilde de adoptant hem wegdoen: hi zou agressief zijn en geprobeerd hebben haar te bijten. De stichting had geen opvangadres paraat en dus ging Monty terug naar de shelter in Spanje. Daar bleek dat hij wat bezitterig is naar speeltjes maar verder was hij erg vriendelijk naar de vrijwilligers en ging hij regelmatig mee wandelen met mensen en ook kinderen. Buiten had hij het enorm naar zijn zin.

Om te voorkomen dat Monty opnieuw na een incident terug moest komen van adoptie is hij onlangs in een pleeggezin geplaatst waar een hondentrainer hem kon observeren.

Inmiddels hebben we een uitgebreid verslag van deze observatie en daaruit blijkt dat Monty met name binnenshuis erg gestresst kan zijn en inderdaad bezitterig naar speeltjes. Ook lijkt hij zich het meest op zijn gemak te voelen onder een stoel of tafel (terwijl hij niet angstig lijkt). Wanneer hij ” gedwongen” wordt deze plek te verlaten kan hij agressief reageren: uitvallen met van-zich-af-bijten.

Daarom hebben we besloten dat Monty (nog) niet klaar is voor adoptie en hebben we de adoptie-procedure die voor hem liep stopgezet. We denken dat hij op dit moment in een Nederlands huishouden te veel stress opbouwt en dan inderdaad onder stoelen of een tafel gaat zitten. Hij zal immers veel meer binnen zijn dan in Spanje waar een groot deel van het leven zich buiten afspeelt.

Om uit te sluiten of er iets lichamelijks mis is, is er bloedonderzoek gedaan en gekeken of er wellicht sprake is van virusproblemen. Hierbij is er niets bijzonders aangetroffen.

Monty zal nu in het opvanggezin blijven en verder begeleid worden door de hondentherapeut. We hopen dan duidelijk te krijgen welke aanpak en welke omstandigheden het beste zijn voor Monty

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.