Mercedes

By Ilse van den Oetelaar, 23 juli 2023

Mercedes is gereserveerd voor Spanje

 

Mercedes is getekend door het slechte leven dat ze achter de rug

Naam Mercedes
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 30-5-2015
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 20 kg, 60 cm

Omschrijving Mercedes

Mercedes heeft geen fijn leven gehad. Het grootste deel van haar leven leefde ze vastgebonden aan een touw in slechte omstandigheden.  Ook werd een deel van haar staart geamputeerd, geen idee waarom of wat er gebeurd was.

Toen haar eigenaar haar eindelijk liet gaan, samen met een andere hond, kwam ze in een shelter terecht. Maar ze wilde zo graag bij iemand zijn dat ze wist te ontsnappen. Ze liep niet weg en kon gewoon weer meegenomen worden, maar haar teen was wel geblesseerd door de ontsnapping.

Een vrijwilliger nam haar mee naar huis. Daar leeft ze nu samen met met 12 honden en 2 katten en dat gaat  goed, maar omdat haar wond nog moet genezen verblijft ze in een aparte kamer als de vrijwilliger in werken. Maar helaas kan de vrijwilliger haar niet adopteren want ze heeft de plek echt nodig voor andere noodgevallen. En dus gaan we op zoek naar een goed adoptie-gezin voor Mercedes.

Ze is supersociaal naar mensen en dieren. Ze is een echte sofa-hond en ligt het liefst languit op de bank of bed. Ze heeft nu absoluut geen neiging tot weglopen. Integendeel,  ze los loopt, in een veilige afgelegen landelijk gebied blijft ze goed in de buurt.  Dat betekent natuurlijk niet dat ze in andere, meer drukke, minder veilige omgevingen ook zomaar kan loslopen.

Wie kiest voor deze aandoenlijke galga?

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.