Lassie

By Ilse van den Oetelaar, 8 december 2017

Lassie is een kleine waterhond-mix. Ze is ruim 5 jaar oud en erg aanhankelijk. Ze heeft altijd in een gezin gewoond en we hopen dat ze niet te lang in de Protectora hoeft te wachten op een nieuw eigen plekje.

Naam  Lassie
Ras  Mix
Geslacht  Teefje
Geboortedatum  2012
Gezondheid  Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte  7 kg

 

Omschrijving Lassie

Lassie werd afgegeven door haar eigenaar. Ze voldeed niet meer aan zijn verwachtingen??

Lassie wordt omschreven als een kleine mix-waterhond. Ze heeft nu een mooie lange vacht, maar toen ze werd afgegeven zag ze er veel minder goed uit, kale plekken, vol met klitten.

Lassie is een lief hondje die veel liefde verdiend. Aanvankelijk is ze wat terughoudend maar als ze je eenmaal vertrouwt dan geniet ze van de aandacht en knuffels.

Ze maakt met de andere honden geen problemen. Ook kan ze bij katten geplaatst worden

Voor mensen en ook kinderen is ze lief.

Update 23 augustus:

De afgelopen maanden is het niet gelukt om duidelijk te krijgen waarom Lassie zo ontzettend mager blijft. Er is veel bloedonderzoek gedaan en ze heeft speciaal voer gehad. Soms gaat het een periode beter maar daarna gaat het dan toch weer mis. Momenteel weegt ze nog maar 5 kg.

Daarom is verder onderzoek nodig. De dierenarts zal binnenkort een leverpunctie nemen want het vermoeden bestaat dat er iets mis is met haar leverfunctie.

Lassie is daarom op dit moment niet in staat om te reizen en zolang als we niet weten wat er precies aan de hand is, kunnen we haar ook niet laten adopteren, tenzij iemand bereid is Lassie te nemen zoals ze is en zich over dit lieve hondje wil ontfermen.

We hopen uiteraard dat snel duidelijk wordt precies de oorzaak is van het gewichtsverlies en dat ze behandeld kan worden.

Ondanks al deze lichamelijke zorgen, is Lassie een vrolijk en tevreden hondje.

We hebben haar ontmoet tijdens ons bezoek aan de protectora en we zagen een zorgeloos, blij hondje dat heel graag bij mensen wil zijn. Ze is heel aanhankelijk. Ze kan in de drukte van de protectora ook goed haar rust zoeken en terugtrekken. Met de andere honden heeft ze geen problemen.

Ondanks het feit dat ze echt heel mager is en er “ziek” uitziet, is ze opvallend fit en klimt en klautert overal overheen om bij je te zijn. Dus in gedrag maakt ze geen ziekte of zwakke indruk.

UPDATE 18 December:

Lassie was sinds 9 december in Nederland in een opvanggezin om een duidelijker beeld te krijgen van haar aandoening en om haar een goede behandeling te kunnen geven. Helaas werd ze zo ziek dat er besloten werd om haar in te laten slapen…

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.