Kiko

By Ilse van den Oetelaar, 15 juli 2018

KIKO MAG BIJ ZIJN OPVANGGEZIN IN SPANJE BLIJVEN, SAMEN MET NICKY!

Kiko heeft niet veel geluk gehad in zijn leven. Hij heeft zeer negatieve ervaringen met kinderen en is daardoor altijd wat op zijn hoede. Als hij je eenmaal kent is hij zeer lief.

Naam Kiko
Ras Galgo-mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 11 augustus 2011
Gezondheid Goed, maar bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 24 kg/ 52 cm

 

Omschrijving naam Kiko

De redding van Kiko is en bijzonder verhaal. Hij zwierf als jonge hond, in 2012 al een tijdje op straat, en op een dag had hij gemeenschap met een teefje. Kinderen die dit zagen probeerde met geweld Kiko van het teefje af te halen waardoor hij ernstige verwondingen aan zijn penis op liep.  Het leek er even op dat hij zijn penis zou moeten missen maar uiteindelijk is dat niet gebeurd en kon een castratie ervoor zorgen dat hij zijn penis kon behouden.

Begin 2018  werd hij in de protectora waar hij sinds april 2012 verblijft, aangevallen door 2 teefjes. Tijdens zijn herstel van deze verwondingen kon hij gelukkig tijdelijk in een opvanggezin terecht. De littekens zijn zichtbaar op de filmpjes. Tijdens het verblijf in het opvanggezin werd bevestigd  dat Kiko een zeer lieve hond is. Hij heeft wel even tijd nodig om mensen te vertrouwen. Hij is bang van mensen die hij niet kent,  maar bij bekende mensen geniet hij van de aandacht en doet hij erg zijn best om gehoorzaam te zijn. In huis is hij heel rustig en blaft nauwelijks. Hij wandelt goed aan de lijn, maar kan natuurlijk ook erg genieten als hij even los mag lopen en rond kan rennen (in een veilige omgeving). Kinderen vindt hij eng en hij probeert ze te vermijden.

Hij verblijft nu weer in de protectora.  Soms is hij dan ook nog bang van vrijwilligers, als ze hem benaderen. Voorheen was hij erg vrij en vriendelijk naar andere honden, maar sinds hij is aangevallen is hij onzeker in contact met andere honden, maar nooit agressief.

Hij is niet erg dol op katten maar met de juiste begeleiding zou het samenwonen met katten kunnen lukken, ook afhankelijk van de kat uiteraard.

We zoeken voor mooie Kiko een adoptiegezin dat hem de tijd geeft om te ervaren dat ze te vertrouwen zijn. Mensen die begrijpen dat een hond als Kiko extra tijd nodig heeft en heel veel liefde, en die kunnen genieten van elke vorm van genegenheid die hij zal tonen naarmate hij je beter leert kennen.

Arme Kiko wacht al ruim 6 jaar op een adoptant!

UPDATE oktober 2018

We hebben Kiko ontmoet en we vonden hem in 1 woord geweldig. Hij was weliswaar wat op zijn hoede, maar zeker niet angstig en kwam ons begroeten en besnuffelen, zeker toen er iets lekkers werd uitgedeeld. Kiko heeft een zeer innemende blik in zijn ogen….wat jammer dat er nog niemand echt voor hem gevallen is en hem een eigen plekje geeft.

 

UPDATE JULI 2020

Het is zeer het in Cordoba en daarom mochten Kiko en Nicky een paar dagen verblijven bij een van de vrijwilligsters. Er konden daarom heel veel foto’s en filmpjes worden gemaakt.

Kiko wacht nog altijd op en adoptant

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.


November 2019


November 2019