Kika

By Ilse van den Oetelaar, 9 juli 2019

ARME KIKA IS IN SPANJE OVERLEDEN!!

Kika heeft een groot deel van haar leven doorgebracht bij een “hondenverzamelaar”. Gelukkig is ze daar nu weg en hopelijk kan ze nog een paar mooie jaren meemaken bij een adoptiegezin

Naam Kika
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2009-2010
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 50 cm, 15 kg (schatting)

Omschrijving Kika

Kika werd, net als Bruno, weggehaald bij een beruchte hondenverzamelaar, iemand die lijdt aan het syndroom van Noah. De honden werden daar jarenlang gehoudne onder zeer slechte omstandigheden en omdat de dieren ook niet gesteriliseerd werden kwamen er steeds meer dieren bij.

Kika is een wat oudere teef (ongeveer 9-10 jaar) die vooral gewend is om geen aandacht te krijgen. Ze brengt ook nu in de protectora, haar dagen in alle rust door. Ze wordt omschreven als verlegen, teruggetrokken. Ze speelt nauwelijks met de andere honden.  Maar ze maakt ook geen problemen met de andere honden.

Ze vraagt niet veel: een rustig plek, een mand, eten en een vriendelijk woord.

Ze kan prima als single-hond geplaatst worden, of bij andere rustige honden.

 

Update oktober 2019:

We hebben Kika ontmoet. Wat een aandoenlijke hondje. In dr drukte van de protectora zoekt Kika zo haar eigen weg. Ze heeft die gevonden on enkele paleis, een kuiltje in de aarde waar het heerlijk koel is, tijdens de warme dagen in Sevilla. Als het afkoelt, ‘ s avonds komt ze te voorschijn. Een van de andere honden is nogal lomp tegen haar en heeft haar, vlak voordat we hen bezoeken, in haar oor gebeten dus als we haar zien heeft ze een beetje een scheef hoofd.

Op de foto’s die wij maakten ziet eze er heel ineengedoken uit, maar onder de vlonder waar ze zit, ligt een stuk stokbrood en hoewel ze het zelf nu niet wil opeten, wil ze het wel goed in de gaten houden. Niet dat ze lelijk doet tegen de andere honden maar ze blijft wel op haar plek, met haar blik op het brood.

We hadden heel graag Kika meegenomen en haar een rustiger leven gegeven, dan tussen de vele honden in de protectora, maar bloedonderzoeken wezen uit dat ze positief is op Filaria en op Leishmania. Gelukkig niet in hele hoge waarden, maar ivm de behandeling van de filaria kan ze voorlopig niet vliegen.

Met deze bloeduitslagen worden haar adoptiefkansen er niet groter op. We hopen echter dat iemand, net als wij zien, wat een aandoenlijk hondje Kika is en haar een mooi leven wil geven.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.