Julia

By Ilse van den Oetelaar, 13 januari 2024

Julia werd als jong hondje gevonden.

Naam Julia
Ras Mix (jachthond)
Geslacht Teefje
Geboortedatum mei 2023
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte geschat 50-55 cm

Omschrijving Julia

Julia werd samen met haar zusje gevonden in een dorp in Huelva in Spanje.

De eerste periode werden ze opvangen in een pleeggezin, maar ondertussen verblijft Julia samen met haar zus Jana in de shelter van Puntanimals. Julia is, voor haar leeftijd, een rustige jonge hond. Nu zegt dat gedrag in de shelter nog niet zoveel, vaak ontwikkelen de honden hun eigen gedrag pas als ze de rust van eigen huis ervaren waar ze zichzelf kunnen worden en zijn. Julia is zeker een mix jachthond, het kan zijn dat dit niet goed is ontwikkeld bij haar, maar wel iets om rekening mee te houden.

In het begin was ze wat verlegen naar de vrijwilligers, maar ondertussen is ze wel al opgebloeid. 

Aan de lijn wandelen leek ze nog nooit gedaan te hebben, ze wist niet wat er van haar verwacht werd. Gelukkig zijn er regelmatig mensen die met de honden komen wandelen, maar dan nog zal Julia dat zeker nog moeten leren.

Julia kan goed opschieten met de andere honden in de shelter. We denken dat het voor haar fijn is als er al een andere stabiele hond in de familie aanwezig is waar ze veel van kan leren en haar steun kan bieden waar nodig is.

We hebben Julia ontmoet tijdens ons bezoek.

Julie heeft een hele fijne uitstraling en energie. En bovendien is ze prachtig!

 

Julia zal nog veel moeten leren en we zijn dan ook op zoek naar een familie die zich hier bewust van is en haar de tijd, ruimte en begeleiding biedt die ze nodig heeft. 

Maar we weten ook dat met weinig verwachtingen, veel geduld en liefde, er heel wat bereikt kan worden en dat Julia kan ontwikkelen tot een fantastische familiehond.

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.