Gas

By Ilse van den Oetelaar, 13 augustus 2021

Gas is een prachtige herder met een triest levensverhaal

Naam Gas
Ras Herdershond
Geslacht Reu
Geboortedatum 2017
Gezondheid Goed, maar zie tekst
Gewicht/schofthoogte 32 KG

Omschrijving Gas

Gas heeft weinig geluk gehad in zijn korte leven. Ooit werd hij door een jonge vrouw gekocht die hem kado gaf aan haar vriend. Toen het stel uit elkaar ging wilden geen van beiden Gas meer hebben en belandde hij op straat. Later werd hij aangetroffen in een andere stad en daar werd hij eigendom van een oudere man. Maar toen deze man ernstig ziek werd kon hij niet meer goed voor Gas zorgen en stond hem af aan een Hondencentrum. In dat centrum worden honden opgeleid voor wedstrijden. Gas is daar 8 maanden geweest.

Hij had last van terugkerende ooglidontstekingen en daarom wilde de baas van het centrum hem niet meer hebben want hij dacht dat al zijn honden dit dan zouden overnemen. En zo kwam hij terecht bij de mensen die nu voor hem zorgen en het beste met hem voor hebben. Ze hebben hem meegenomen naar de dierenarts en daar kreeg hij een bloedonderzoek waaruit bleek (en dat vermoedden ze al) dat hij positief was op Leishmania. Hij is daar inmiddels voor behandeld en nu lijkt hij nergens last meer van te hebben, hoewel hij natuurlijk wel positief blijft op Leishmania en daarvoor onderhoudsmedicatie nodig heeft. De ziekte is momenteel dus heel stabiel en dan kan ook zo blijven want zijn organen zijn niet aangedaan.

Gas is een nobele, sociale hond, erg aanhankelijk en hij wil graag werken voor zijn baasje.Met kinderen is hij erg goed.  Met teefjes kan hij goed overweg. Met dominante reuen heeft hij soms een probleem, maar hij is zelf ook nog niet gecastreerd (dit gaat wel gebeuren). Voor katten heeft hij weinig belangstelling.

Gas is een sterke energieke hond en hij heeft het nodig dat er veel met hem ondernomen wordt. Daarna is hij dan in huis erg rustig.

Gas is zindelijk

We zoeken een gezin dat voldoende tijd heeft om met Gas aan de slag te gaan.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.