Fernanda

By Ilse van den Oetelaar, 28 oktober 2021

Fernanda is in februari 2022 overleden, helaas is he ons niet gelukt om voor haar en adoptiegezin te vinden

Dit is Fernanda. Ze kwam op 10 jarige leeftijd in de shelter terecht, samen met Paco.

 

Naam Fernanda
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2010
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte ongeveer 30 kg

Omschrijving Fernanda

 

Augustus 2020:

Omdat de eigenaar van Paco en Fernanda overleden was, werden ze afgestaan aan de shelter. De honden waren de eerste dagen erg onder de indruk van alles wat er gebeurd was en de drukte in de shelter.

Fernanda maakt nog altijd een wat trieste indruk.

Paco en Fernanda zijn hun hele leven samen geweest en hoewel het een onmogelijke opdracht lijkt zouden we het toch fantastisch vinden als ze samen konden blijven.

Maar we willen hun adoptiekansen ook niet verkleinen en staan dus ook open voor de adoptie van 1 van hen.

Fernanda is een rustig teefje dat niet veel vraagt en geen problemen maar in de shelter. Ze bleek een baarmoederontsteking te hebben en is daarvoor inmiddels geopereerd.

 

UPDATE September 2021

Fernanda en Paco lijken wat uit elkaar te groeien. Paco lijkt jonger dan gedacht en zoekt nu vaak het gezelschap op van de andere reuen om mee te spelen. Fernanda oogt ouder.

Onlangs zagen ze dat ze een lelijke wond had op haar zij. Deze wond zat er al even en was niet eerder opgevallen door haar vacht. Mogelijk is het een bijtwond.

Omdat Fernanda verzorging nodig had en ze er natuurlijk niet aan mocht likken, is ze naar een opvanggezin gegaan. Ze kon daar blijven totdat de wond genezen was en stiekem hadden we allemaal de hoop dat ze in die periode geadopteerd zou worden zodat ze niet terug hoeft naar de shelter.

De wond ziet er inmiddels veel beter uit en ze kan nu niet langer in het opvanggezin blijven. Dat wil zeggen: ze maken plaats voor een andere gewonde hond die extra verzorging en toezicht nodig heeft.

Fernanda liet in het opvanggezin zien dat ze soms wat dominant kan zijn naar andere honden, zonder agressief te worden.

 

We hopen dat Fernanda niet terug hoeft naar de shelter. In Spanje wordt hard gezocht naar een oplossing, maar het fijnste zou natuurlijk zijn als ze hier, in Nederland of België haar gouden mand vindt

 

Update oktober 2021:

We hebben Fernanda ontmoet, ze was weer terug in de shelter. Fernanda kan het beste omschreven worden als een grote, rustige knuffelbeer. Ze roept meteen iets in je op. Medelijden, compassie, warmte

Wie geeft haar nu eindelijk die plek die ze verdient?

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.