Epi

By Ilse van den Oetelaar, 20 februari 2022

EPI GAAT IN SPANJE NAAR EEN OPVANGGEZIN MET OPTIE OP ADOPTIE

 

Epi hebben we ontmoet in het dodingstation, het is een bijzonder chow-chow-mix van 7 jaar

Naam Epi
Ras Chow-chow-mix
Geslacht Reu
Geboortedatum augustus 2014
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 15 kg

Omschrijving Epi

Epi zit vanaf juli 2021 in het dodingstation. Hij werd afgestaan. Hoe vreselijk is dat voor een hondje dat 7 jaar bij iemand gehoord heeft, een huis had. Hij is erg ongelukkig in het dodingstation en blafte, zeker in het begin, om alsmaar te laten weten dat hij hier niet thuis hoort.

We hebben Epi uit zijn kennel gehaald tijdens ons bezoek. Het bleek een speels hondje dat graag achter een speeltje aan rent. Hij is dan best fanatiek maar hij is niet overdreven bezitterig. Hij had zijn oog laten vallen om een mooie steen en toen ging hij daarmee spelen en liep het hondje speeltje toen verder liggen. Hij vind het leuk om te aborteren maar helemaal aan de voet terugbrengen kan hij nog niet. Aan de lijn loopt hij heel netjes en heeft geen problemen met de andere honden en katten. Hij is wel een beetje op zijn hoede naar andere honden. We denken dat hij nooit eerder een huis heeft gedeeld met een andere hond.

 

Epi heeft de kleur van een Chowchow en heeft ook blauwe vlekken op zijn tong. Hij is echter kleiner als een Chowchow en minder lang haar.

Wie geeft dit mooie hondje een kans?

 

Update februari 2022:

Arme Epi zit nog altijd in het dodingstation. Als ze hem uit de kennel halen is hij erg opgewonden. Geen wonder, want hij verblijft bijna continu in een betonnen hok…

Als hij even op het losloop veldje mag wil hij heel graag spelen met een balletje of kauwen op een steen. Hij kan ook al blaffend om aandacht vragen.

Er wordt door alle honden veel geblafd in het dodingstation, door alle hoogoplopende emoties bj de honden. We denken echter dat Epi tot rust kan komen als hij ergens thuis is

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.