Dafne

By Ilse van den Oetelaar, 6 januari 2022

Dafne  is geadopteerd in Duitsland

Naam Dafne
Ras Podenco-Pointer
Geslacht Teefje
Geboortedatum medio 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen bekend
Gewicht/schofthoogte 13 kg

Omschrijving Dafne

Een lot uit de loterij! Een speld in een hooiberg!

Dafne heeft echt al het geluk van de wereld nodig bij het vinden van een nieuwe baas. Omdat ze een bijzondere hond is, met bijzondere behoeftes is onze hulp gevraagd bij het vinden van die ene lieve vrouw die Dafne wil adopteren!
Dafne is een jonge kruising die op dit moment in Duitsland verblijft. Ze is geadopteerd uit een shelter in Spanje en verblijft nu bij een opvangadres. Hier krijgt ze alle aandacht en liefde die ze nodig heeft, maar we hopen natuurlijk dat ze een eigen plek kan krijgen.

Wat maakt Dafne zo bijzonder?
Waarschijnlijk is ze als pup behoorlijk mishandeld en heeft ze hierdoor allerlei angsten ontwikkeld. Dit betekent dat ze eigenlijk bij voorkeur geplaatst kan worden bij een vrouw met een andere aanwezige stabiele hond. Een lieve dame, zonder man of kinderen, die altijd thuis is en haar verder kan begeleiden in haar proces en van haar kan houden zoals ze is. Ook iemand die snapt dat ze hele kleine stapjes maakt. En die bij voorkeur in een landelijk gebied of omgeving woont, waar geen harde verkeersgeluiden of onverwachte situaties zijn.
Dafne is een lieve en aanhankelijke hond (als ze het vertrouwen heeft gegeven), ze is zindelijk en speels en vindt het heerlijk om aan een lange lijn te wandelen. Ze is actief en heeft lange wandelingen nodig en daarnaast een tuin om af en toe nog haar behoefte te kunnen doen.
Dafne vindt het erg fijn om bij je te slapen, zo kan ze vertrouwen winnen en went ze sneller aan de adoptant en aan het leven in een nieuwe omgeving.
Een andere hond geeft haar veel vertrouwen en toont haar hoe ze met situaties om moet gaan.
Dafne schrikt erg van harde geluiden, van spelende kinderen, van mannen en kan absoluut nooit opgesloten zitten. Daarnaast loopt ze het beste aan een lange lijn zodat ze haar eigen bewegingsruimte heeft bij het lopen.
Dafne ontwikkelt zich steeds met kleine stapjes, ze luistert goed en kent inmiddels ook enkele commando’s.

Update 17 maart 2022


Dafne is dringend op zoek naar haar forever home, bij voorkeur in een volledig vrouwelijk huishouden dat haar genegenheid en geborgenheid kan bieden.
Een andere stabiele hond in huis is erg belangrijk voor haar, ze zal veel van hem/haar kunnen leren.

Ze is zindelijk, leert snel en gemakkelijk en is nooit agressief. Ze is zelfverzekerd met andere honden en kijkt naar hen om te leren.
In de afgelopen 3 maanden, terwijl ze in haar pleeggezin was, heeft ze geleerd dat mensen niet fundamenteel bedreigend zijn. Ze zal altijd gelukkiger zijn met vrouwen, maar gezien de tijd zal ze mannen accepteren.
Ze heeft een solide, voorspelbare routine nodig en zal behoorlijk wat tijd nodig hebben om te wennen.
De nieuwe eigenaar zal ervaring moeten hebben met het omgaan met gevoelige honden.
Daphne is een lieve hond – een mix van clown, kat en hond. Ze is een geweldige speelkameraad.
Als ze je leert kennen is ze erg sociaal en houdt van knuffelen. Ze is erg slim en kalm, herhalende instructies zijn voldoende om haar te begeleiden in elke stressvolle situatie.
Ze gaat goed mee met de auto, en zit dan op de achterbank.
Ze houdt van wandelen in de natuur, maar het duurt even voordat ze aan een nieuwe route gewend is.
Als ze buiten staat en geconfronteerd wordt met een (voor haar) bedreigende situatie, zal ze ofwel verstijven of weglopen. Ze reageert nooit agressief, snapt zelfs nooit.
Ze reageert op een rustige benadering.
Zoals bij alle gevoelige honden, kunnen plotselinge geluiden en nieuwe situaties stressvol zijn, maar met geduld komt ze tot rust.
Ze heeft een begripvol en geduldig huis nodig dat haar in staat stelt haar angst voor de wereld te overwinnen. Veel liefde en knuffels zijn een prioriteit – ze heeft veel in te halen.

De nieuwe woning moet een tuin hebben en landelijk gelegen zijn.
ZE KAN NIET MET KINDEREN SAMENLEVEN. Als ze kinderen hoort of ziet, raakt ze in paniek en rent ze weg.
Ze heeft ook jachtdrift en kan niet samenleven met katten of kleine dieren.
Ze moet in dezelfde kamer kunnen slapen als de eigenaar. Het pleeggezin ontdekte dat dit een enorm verschil maakte voor haar zelfvertrouwen.
Momenteel kan ze niet lang alleen gelaten worden.
Ze heeft iemand nodig die geduldig, empathisch en met een goed ‘hondengevoel’ is. Ze zal het uiteindelijk zo waard zijn

 

 

Natuurlijk is er nog veel meer over haar te vertellen. Haar opvanger heeft een uitgebreide beschrijving gegeven. We brengen iedere geïnteresseerde graag met haar in contact.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.