Caridad

By Ilse van den Oetelaar, 23 juni 2018

Caridad is geadopteerd in Spanje 

Naam Caridad
Ras Mix Bodeguero
Geslacht Teefje
Geboortedatum 7 Maart 2013
Gezondheid Caridad is positief getest op Leishmania (zie tekst)
Gewicht/schofthoogte 10 kg/ 39 cm

 

Omschrijving Caridad

Lieve Caridad werd in zeer slechte conditie aangetroffen door een betrokken persoon en deze vrouw schreef allerlei organisaties aan voor hulp.  Protectora Callejeros zag de vreselijke foto’s en reageerde direct. Caridad mocht naar hun kleinschalige Protectora komen. Daar bleek dat Caridad zeer ondervoed was, onderkomen  en verwaarloosd en bovendien bleek ze Erlichea te hebben en daarom werd Caridad opgenomen in een pleeggezin zodat ze behandeld kon worden en  kon aansterken.

Caridad is positief getest op Leishmania en op dit moment is ze niet ziek en vertoont ze geen symptomen. Ze wordt regelmatig onderzocht.

Caridad moet een vreselijk leven hebben gehad want aanvankelijk was ze erg bang voor mensen, maar de angst wordt elke dag minder. Als ze mensen eenmaal kent is ze heel lief en aanhankelijk. Wandelen vindt ze eng, zeker met onbekende mensen.  Als ze haar aanlijnen gaat ze op haar rug liggen en wil dan geen pootje meer verzetten.

Ze is een zeer rustig hondje en ze vraagt niet veel. Het liefst ligt ze op een veilig plekje en komt ze af en toe om wat aandacht vragen. Ze is dan erg aanhankelijk. Met de andere honden in de opvang gaat ze heel goed om.  Dan voelt ze zich veel zekerder.

Voor de katten heeft ze weinig interesse. Met kinderen zijn er geen problemen. In de opvang is er een meisje waar ze dagelijks mee omgaat.

Voor dit lieve, gevoelige hondje zoeken we een adoptant. Het liefst een plek waar al een andere stabielere hond is om zich aan op te trekken. Bij voorkeur met een tuin zodat ze niet persé al direct mee moet gaan wandelen maar dat ze de tijd krijgt en kan nemen om te wennen. Een adoptant die haar in haar eigen tempo laat bepalen welke stapjes ze durft te zetten. Iemand die niet teveel verwacht, maar Caridad kan nemen zoals ze is. En die haar zal overladen met liefde, want dan zal Caridad helemaal opbloeien.

Update mei 2019:

Caridad wacht nog altijd op een eigen plekje. De leishmania is nog steed goed onder controle, dus Caridad is helemaal niet ziek. Caridad vraagt zo weinig: een mand, een maatje en een tuin om wat rond te struinen.

Update juni 2020:

Sinds een paar maanden verblijft lieve Caridad in een opvanggezin en daar is erg goed vooruit gegaan. Ze gaat nu wel af en toe mee wandelen en laat zich dan goed aanlijnen, en ze geniet dan ook van alle dingen die ze ontdekt

Ze speelt daar ook met een jonger hondje dat ook in opvang is. Haar bloed in nogmaals gecontroleerd en de leishmania is stabiel. Ze gebruikt een week per maand medicatie (Ziloryc).

Onlangs bezocht ze de dierenarts wat ze blijft houden van tranende oogjes. Dit heeft te maken met verstopt traanbuisjes en daar heeft ze oogdruppels voor ontvangen. (Nieuwe foto’s volgen)

Caridad is inmiddels 7 jaar oud. We gunnen haar zo een eigen plekje!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.