Zape

By Ilse van den Oetelaar, oktober 8, 2017

Zape is met recht de grootste pechvogel van onze website te noemen. Hij wacht al zijn hele leven, bijna 7 jaar (!!!) op zijn adoptiegezin.

 

Naam  Zape
Ras  Podenco
Geslacht  Reu
Geboortedatum  1-1-2011
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte  Middelgroot

 

Omschrijving Zape

Zape werd als pup in een plastic zak gevonden, samen met zijn broertje. Beiden kwamen ze in een opvang terecht en het broertje werd al snel geadopteerd. De opvang was grootschalig en Zape liep daar tussen de honden rond zonder ooit aandacht te vragen óf te krijgen. Daardoor werd hij nauwelijks gesocialiseerd. Hij kreeg wel eten, zoveel als hij wilde, en was veel te dik, maar aandacht was er niet bij…

Gelukkig kon hij in februari 2016 worden overgeplaatst naar een kleinere opvang met veel meer aandacht en Zape maakte daar hele goede vorderingen. Aanvankelijk was hij nog bang en probeerde hij zijn verzorgster te ontwijken, maar na korte kwam hij haar steeds vaker opzoeken en genoot hij van de knuffels. Zape verloor ook wat kilo’s waardoor hij veel lekkerder in zijn vel zat. En zo groeide deze pechvogel uit tot een leuke hond die klaar is voor adoptie.

Zape kan met de andere honden in de opvang prima overweg. Hij heeft jachtinstinct en daarom zijn de kippen in zijn buurt niet veilig en plaatsen we hem ook niet bij katten.

Zape is een hond die ook als single hond geplaatst zou kunnen worden. Het is echt een hond die zich aan de mens hecht en dan goed op zijn naam reageert.

We hebben Zape vorige maand weer ontmoet en waren onder de indruk van de veranderingen in zijn gedrag. Hij was duidelijk veel meer op zijn gemak, luisterde naar zijn naam en genoot van de knuffels van zijn verzorgster.

 

UPDATE januari 2018.

Zape wacht nog altijd op een adoptiegezin, en gaat nu het 8ste jaar in waarin hij wacht en wacht en wacht…

De laatste filmpjes laten zien hoeveel Zape vooruit is gegaan sinds hij in de opvang verblijft. Aanvankelijk was hij heel angstig en kon je nauwelijks contact met hem krijgen. Maar nu is hij veel vrolijker en zoekt hij contact met de mensen die hem verzorgen.

We hoppen dat 2018 echt het allerlaatste jaar wordt waarin hij op een eigen plekje moet wachten.

UPDATE januari 2019.

Zape is inmiddels 9 jaar geworden. We hebben de laatste jaren tijdens ons bezoek telkens ontmoet en we zagen hem veranderen van een bange, teruggetrokken hond naar een vrije, blije hond, heel trouw aan zijn verzorgers.

Zape heeft nog altijd een enorme jachtinstinct en is daarom niet geschikt om samen te leven met kippen, katten, konijnen etc. Zape heeft niet perse een tuin nodig om gelukkig te zijn, hij zou ook op een appartement kunnen wonen, als hij maar dagelijks mee mag gaan wandelen. Want dat vindt hij heel fijn.

Voor druk verkeer en harde geluiden is hij bang dus leven in een drukke stad lijkt ons niet de beste plek.

Zape doet nu al 8 jaar zijn best om te voldoen… hij heeft mensen leren vertrouwen, hij luistert naar zijn naam, is trouw, is heel dankbaar…. en toch lijkt niemand hem echt te zien

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren

februari 2016, net in de nieuwe opvang: