Tejo/Tono

By Ilse van den Oetelaar, maart 1, 2019

Tejo werd drie jaar geleden gevonden op een industrie-terrein. Gelukkig werd hij vrij snel geadopteerd in Spanje, maar nu werd hij plotseling weer teruggebracht naar een vrijwilliger.

Naam Tejo/Tono
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 17 december 2013
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 35 cm hoog, 37cm lang, 17 kg

 

Omschrijving Tejo

In de jaren dat Tejo bij zijn adoptant woonde, kochten zij een hele kleine Yorkshire Terrier en ook dit hondje werd ” voor het gemak” ook maar even afgegeven aan de vrijwilliger.

Al die jaren dat Tejo geadopteerd was, kwam er nooit een “slecht” bericht over hem en ook nu hadden ze geen duidelijke reden waarom ze van hem af wilden, sterker nog: een paar dagen na afstand had een familielid bedenkingen en wilde de hond weer terughalen! Maar omdat de afstand officieel geregeld was, hoefde Tejo gelukkig niet mee terug naar familieliden die het blijkbaar onderling niet eens waren.

Tejo maakt nu een blije en actieve indruk, maar hij kan wel schrikken van een stok die opgeraapt wordt. Ook is hij nu nog te dik. We kunnen alleen maar vermoeden dat hij niet zo’n prettig leven heeft gehad als de aodptant de Spaanse vrijwiligers doen geloven.

Tejo is gewend aan het leven in huis, hij blaft zelden, maakt niets kapot en is zindelijk. Hij is gewend om aan de riem te lopen en in een veilige omgeving, bij bekende mensen kan hij ook loslopen.

Hij laat katten met rust.

Update 20 maart

Tejo is nu 3 weken in de opvang. Hij is door het gezondere leven daar: regelmaitg eten, meer bewegen al wat afgevallen. Het is een sociale hond, vriendelijk in contact en duidelijk op zoek naar een eigen baasje.

 

Het gaat goed met Tejo. Hij is inmiddels al wat afgevallen en speelt graag met de andere honden

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.