Sol

By Ilse van den Oetelaar, juli 9, 2019

ER IS EEN AANVRAAG VOOR SOL!!

 

SOL IS IN NEDERLAND IN OPVANG!!!

Sol is een mooie en vooral lieve podenco van ongeveer 4 jaar oud. Ze wacht al een hele lange tijd in de protectora op een adoptant

Naam Sol
Ras Podenco
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2014-2015
Gezondheid Goed! bloeduitslagen mei 2019
Gewicht/schofthoogte 40 cm

 

Omschrijving Sol

Het heeft lang geduurd alvorens onze contactpersoon Sol mee kon nemen naar de protectora. Sol werd lange tijd gezien in de buurt van verschillende huizen/boerderijen en werd door verschillende mensen gevoerd. Ze zat vaak op een erf van een boerderij waar niemand meer leek te wonen. Misschien was het het haar thuis geweest? Maar het lukte niet om haar daar van daan mee te nemen. Op een dag werd er gebeld door een man die haar wel had kunnen vangen nadat hij gezien had dat er met stenen naar Sol gegooid werd en hij vreesde voor haar veiligheid.

Sindsdien is ze veilig in de protectora/

Sol is een bescheiden, een beetje onzichtbare, podenco die tijd nodig heeft om aan mensen te wennen, maar als ze je eenmaal kent is ze aanhankelijk en lief.

Ze is vriendelijk tegen de andere honden in de protectora en geniet ervan om met ze te spelen.

Ook met katten gaat ze goed om in de pritectora.

UPDATE 26-6:

Sol is nu een paar dagen in haar opvanggezin:

“Het gaat goed met haar. We zien haar steeds relaxter worden! Ze is een lief en mooi hondje met een fantastisch karakter.

Door wat ze heeft meegemaakt in haar jonge jaren is ze in sommige situaties onzeker, dan weet ze niet of ze de situatie kan vertrouwen.Op die momenten heeft ze steun aan Kendall en Monte. Verder eet ze goed en ze is ook zindelijk. ”

UPDATE 9-7:

De eerste 2 weken met Sol.

Sol heeft vanaf het eerste moment dat ze bij ons kwam, gekeken hoe Kendall en Monte zich gedragen in bepaalde situaties. Om te zien ‘hoe het hoort’.

Ze was direct zindelijk. Sol eet rustig, heeft geen baknijd, ze deelt alles met de jongens (en zij delen alles met haar). Sol is rustig in de auto; vrijwel direct kon ze samen met de jongens achterin.

Elke middag gaat ze mee naar een natuurgebied. Ze houdt van wandelen en vooral van snuffelen.Sol zit aan een hele lange lijn en dat vindt ze prima.

‘s Nachts slaapt ze tussen Kendall en Monte in tot de volgende ochtend 7.45 ongeveer. Dan moet je haar direct buiten zetten want heel lang kan ze haar plas dan niet meer ophouden. Sol kan probleemloos enkele uren alleen zijn samen met de jongens. (Ze zit bij ons niet in een bench.)

O ja, Sol is vriendjes met de kat.; ze vindt Fanny erg leuk. Ze kwispelt uitbundig als ze haar ziet. Met honden heeft Sol totaal geen problemen, ze kan het met allemaal goed vinden.

Dat waren enkele huishoudelijke puntjes nu het belangrijkste:

 

Wie is Sol?

Sol is een podenca dametje van 4 a 5  jaar.

Verlegen naar mensen. Ze heeft bijna zeker een harde, spartaanse opvoeding gehad waarbij weigeren of niet luisteren niet getolereerd werd. Dat is nog steeds merkbaar: Sol doet wat je vraagt. Ook als ze het doodeng vindt. Dan maar bibberend en trillend maar weigeren is voor haar geen optie.

Sol heeft in de eerste jaren van haar leven, voordat ze veilig in de shelter werd opgenomen, slechte ervaringen met mensen gehad. Ze heeft geleerd dat ze te allen tijde elk persoon en elke situatie grondig moet onderzoeken op veiligheid. En die tijd moet je haar geven.

Zo durft ze nog niet iets lekkers van ons aan te nemen. Dus leggen wij dat op haar kussen. En dan pakt ze het meteen! Ook durft ze niet spontaan naar je toe te komen om geaaid te worden. Wel komt ze als Kendall en Monte bij ons staan.

Sinds kort kwispelt ze ‘s ochtends bij het wakker worden. Ze heeft zelfs al ‘n keertje mijn hand gelikt. Sol laat zich makkelijk aanlijnen als we gaan wandelen.

Sol zoekt een thuis waar ze de tijd krijgt om in haar eigen tempo te ervaren dat de situatie en de mensen veilig zijn.

Mensen met geduld die begrijpen dat je met een rugzakje zoals Sol heeft, vertrouwen geven niet vanzelf gaat; Sol heeft de eerste tijd nog een extra dekentje nodig!

Maar heb je geduld en wil je haar de kans geven op een eigen thuis, dan is het geweldig om mee te maken hoe Sol heel langzaam uit haar schulp kruipt, steeds minder dat dekentje nodig heeft en steeds vaker laat zien wie ze werkelijk is: een vrolijk, komisch hondje! Want dat is wat we nu steeds meer zien.

En dat is zo geweldig leuk. En ook wel ontroerend; ze wil zo graag. Overbodig om te zeggen dat Sol absoluut geen greintje agressie in zich heeft.

Sol heeft tot nu toe nog weinig geluk gehad; ze is te verlegen om zichzelf goed te presenteren. Vandaar dat ze al bijna 3 jaar door iedereen over het hoofd is gezien. Wij duimen voor haar dat ze binnenkort wel het geluk krijgt wat ze zo heeft verdiend: een eigen thuis!

 

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.