Selva

By Ilse van den Oetelaar, juli 13, 2019

Selva is geadopteerd!!

 

Selva is een bijzondere galgo, van ongeveer 3-4 jaar oud. Ze wacht al heel lang bij Arpa op een adoptie-gezin

 

Naam Selva
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2015-2016
Gezondheid Goed, recente bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte normale maat galgo-teef

Omschrijving Selva

Selva is op straat gevonden, ze was erg mager en op zoek naar eten. Ze moet heel veel honger hebben geleden. Ze had geen chip en we denken dat een jager haar heeft gedumpt.

Selva moest echt haar draai vinden in de drukke protectora. In het begin wist ze echt niet wat er van haar verwacht werd en was ze erg op eten gericht (geen wonder na de lange periode waarin ze honger moet hebben geleden). In die tijd was het nodig dat ze wat afgezonderd van de rest kon eten, anders zou ze haar voer verdedigen of het voer bij de andere honden weghalen. Inmiddels heeft ze geleerd dat dit helemaal niet meer nodig is.

Ook kon ze laten merken dat ze iets niet prettig vond: vooral als ze werd aangeraakt op de achterste helft van haar lichaam, kon ze schrikken en happen. Toch leek ze geen pijn te hebben, maar zullen het vooral slechte ervaringen zijn geweest die haar hiertoe aanzette. Maar ook dit gedrag laat ze nu niet meer zien. Ze heeft inmiddels veel geleerd bij ARPA. Selva heeft nu door dat alles ok is, dat mensen te vertrouwen zijn en dat ze kan ontspannen.

Ze gaat graag mee naar de stad en liep daar met haar staart trots omhoog rond. Ook harde geluiden deren haar niet. Ze heeft echt karakter, maar kan het  met alle andere honden en katten bij Arpa goed vinden.

Op de filmpjes is te zien dat ze heel graag met andere honden speelt en rent.

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.