Nuka

By Ilse van den Oetelaar, november 2, 2019

Nuka is een rustige Mastin met een echt Mastin-karakter: rustig, nobel, sterk, gevoelig

Naam Nuka
Ras Mastin
Geslacht Teef
Geboortedatum 15 oktober 2016
Gezondheid Goed!, zie tekst
Gewicht/schofthoogte 75 cm, ongeveer 50 kg

Omschrijving Nuka

Nuka komt van dezelfde eigenaar als Teide. Ook van haar wilde hij af en zeer waarschijnlijk heeft ook zij aan een ketting geleefd.

Nuka heeft in maart 2019 bloedtesten gehad en toen bleek zij negatief op erjlichea en leishmania mar positief op Filaria. Gelukkig is Filaria heel goed te behandelen. In de opvang zijn ze direct gestart met de behandeling en toen er na 2 maanden een nieuwe bloedtest werd gedaan (met PCR, dat de levende parasieten opspoort), bleek zij gelukkig negatief. Zij hoeft dus geen behandeling meer te ondergaan. In november zal het bloed nogmaals onderzocht worden.

Nuka is een grote, imposante hond. Ze is meestal kalm aanwezig maar kan ook speels zijn. Ze is vriendelijk tegen alle mensen die zij ontmoet, ook kinderen. Ook met de andere honden in de opvang maakt ze nooit problemen en ze heeft geen belangstelling voor katten. Ze gaat graag mee wandelen en loopt dan rustig mee aan de lijn, maar ze is bang voor harde geluiden, in het bijzonder vuurwerk, knallen etc. In de buurt waar de opvang is zijn deze geluiden vrij vaak aanwezig en waarschijnlijk daarom ligt Nuka daarom het liefst in huis.

Als Nuka haar familie eenmaal kent zal ze kunnen loslopen tijdens en wandeling.

Nuka is een hele grote en sterke hond met een zacht karakter. Mastins staan bekend als gevoelige honden die en goede begeleiding nodig hebben. een zachte hand is daarbij noodzakelijk. Voor belangstellenden is het goed zich in te lezen in het ras en als ze al ervaring hebben met Mastins zou dat natuurlijk helemaal geweldig zijn

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.