Nieuwsbrief N° 35, november 2019

By Ilse van den Oetelaar, november 23, 2019

Door omstandigheden later dan normaal, maar met heel veel adopties, aankomsten en goed nieuws…

  • Zoals altijd beginnen we met nieuwe adopties.  Deze maand vonden we voor veel honden een adoptant. En het is ook mooi om te zien dat het is goede mix is tussen jong en oud, langzitters en net binnen gekomen honden. Jason Walton is geadopteerd. Nu is alleen zijn zusje Marie Ellen en zijn moeder Carolina Olga ter adoptie. De andere broertjes zijn ook al geadopteerd. Negrita werd ook geadopteerd en is inmiddels het maatje van Spider, die vorig jaar geadopteerd werd. Kleine Sunny werd opgemerkt door de adoptante van Raki en ze was op slag verliefd en inmiddels is Sunny bij haar. Barry, een prachtige galgo werd geadopteerd door de mensen die eerder Ferrari adopteerden maar waarvan ze helaas veel te vroeg afscheid moesten nemen. Barry bleek een perfecte match met hun galga. Een van onze vluchtbegeleiders had haar oog laten valen op kleine Lis en ze gaat haar mandag zelf ophalen. Maitena zat al heel lang bij Hogram te wachten. Toen we haar ontmoeten waren we allemaal onder de indruk van die lieve hondje en we zijn dan ook heel blij dat ze inmiddels bij haar adoptiegezin is. Mandela, een jonge hond, werd gelukkig ook geadopteerd want als zo’n zwarte mixt oud wordt in een protectora verkleinen elk jaar zijn kansen op adoptie.  Mooie Aysha werd eerst opgevangen door Mieke, maar het duurde niet lang voordat zich een adoptant melden. Aysha is geadopteerd door de mensen die eerder al lieve Sierra adopteerde die geheel onverwacht plotseling overleed.  Geweldig mooi dat oude Blas geadopteerd werd. Met zijn kwaaltjes en leeftijd leek een adoptie bijna onmogelijk maar gelukkig zijn er altijd mensen die juist zo’n hond nog een mooie tijd gunnen. Ook de zusje Menta en Vainilla werden (los van elkaar) geadopteerd en ze komen begin december naar Nederland. Uit het dodingstation  komt n° 1177, Jack Lobo, ook een kansarme hond. Hij zal ook voor het eind van het jaar in Nederland zijn. Zoals verwacht kregen wij veel vragen voor de mooie witte waterhond Vatu en hij is daarom snel geadopteerd. Tenslotte kon ook kleine Sheldon afreizen want ook voor hem werd een gezin gevonden.
  • Afgelopen weken was het ook een drukte op de verschillende vliegvelden. Op 23 oktober kwamen op Schiphol Taiwo aan, die na enkele weken weer herenigd zou worden met zijn broer, en Aysha die met Mieke Mee ging om in opvang te gaan. Aysha werd na 10 dagen geadopteerd. 29 Oktober werd er op airport Eindhoven gewacht op Barry. Wat een mooie ontmoeting met zijn adoptanten. Blas kon, last minute mee, op 14 november en aan zijn nieuwe leven beginnen. Eén dag later was het de beurt aan kleine Sunny. Ze was erg onder de indruk van de reis en dus werd ze op het vliegveld niet uit de bench gehaald, maar inmiddels heeft dit kleine meisje al aardig haar draai gevonden bij haar adoptant. Weer een dag later kwamen er maar liefst 5 honden aan. Maitena en Negrita landden in Rotterdam en Evy, Yuri en Sheldon zetten hun eerste stapjes op Nederlandse bodem op Schiphol.
  • Er werd een voer-inzamel actie georganiseerd door ARPA Nederland waarbij mesne door het klikken op een button gratis voer konden bemachtigen voor ARPA. De actie slaagde en leverde 1440 kg voer op, Inmiddels is dat bij Irene in Ronda en zijn de eerste zakken al geopend. Hartelijk dank allemaal!
  • Pech, pech, pech voor lieve Panda. Al drie keer ging een adoptie niet door. Dit had niets met Panda te maken maar steeds met de persoonlijke omstandigheden van de belangstellenden zodat het niet eens tot een kennismaking kwam. We blijven hem promoten!!
  • Tot slot aandacht voor de Stichting ARPA Nederland. Deze stichting is vanaf nu actief op Facebook en zal zich bezighouden met oa. het verzamelen van spullen, geld, voer maar ook met adopties-op-afstand, het zoeken en plaatsen in pleeggezinnen en het promoten van alle honden van ARPA die ter adoptie staan. Daarom ook de honden die bij Hobodogs op de site staan. Hoe meer aandacht voor de hondjes, hoe beter. We hebben goede afspraken gemaakt over de samenwerking en we denken dat we elkaar goed kunnen ondersteunen en aanvullen. Stichting ARPA Nederland