Nicky

By Ilse van den Oetelaar, februari 18, 2019

Nicky is een 9 jaar oude lieve mix hond die in zijn leven maar weinig liefde heeft gehad. We hebben hem in oktober 2018 ontmoet en zijn blij dat we voor hem een adoptiegezin kunnen zoeken

Naam Nicky
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 16-8-2009
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 24 kg, ongeveer 60 cm

 

Omschrijving Nicky

Lang geleden kwam Nicky aan de deur bij een vrouw om te bedelen voor eten. Anders dan andere honden bleef Nicky bij de deur, ook toen hij eten en water gehad had. Na enkele dagen was hij er nog altijd en liet de vrouw hem in huis. Hij kreeg echter niet veel aandacht en mocht zijn dagen doorbrengen op een klein stukje land, samen met een klein aantal andere honden die daar door vrijwilligers van de shelter gehouden werden (nadat ze gered waren). De omstandigheden zijn daar niet optimaal en de vrijwilligers zijn dan ook blij dat ze voor de honden adoptiegezinnen vinden. Alleen Nicky bleef altijd daar omdat de vrouw het niet nodig vond dat ze ook voor hem een goede thuis zouden zoeken. Nicky was erg gehecht aan een andere hond, ook van dezelfde vrouw, en daardoor leek hij toch wel wat plezier in zijn leven te hebben. Al was de verzorging, de aandacht en de kwaliteit van het voer, minimaal. Helaas overleed de andere hond en sindsdien is het zijn eigenaresse gelukkig ook duidelijk dat het beter zou zijn als Nicky de liefde en geborgenheid zou krijgen van een adoptiegezin.

We hebben Nicky in oktober 2018 ontmoet. Hij is ontzettend aanhankelijk, lief, heeft geen trauma’s, kan goed omgaan met de andere honden in de opvang. Soms is hij naar andere honden iets te onstuimig die daar niet van gediend zijn, maar tot problemen leidt dit niet.

Nicky kan beter niet bij katten geplaatst worden.

Ondanks zijn leeftijd is Nicky nog behoorlijk energiek. Hij gaat heel graag mee wandelen en houdt van spelen.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.


november 2019


november 2019