Nala

By Ilse van den Oetelaar, maart 20, 2019

Nala is in de herfst van 2018 aangetroffen op een verlaten industrieterrein met een lelijke wond in haar nek. Gelukkig liet ze zich meenemen naar de shelter.

Naam Nala
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2015
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte Standaard maat galgo

 

Omschrijving Nala

Het dorp waar Nala werd gevonden is een berucht jagersdorp. De wond in de nek is zeer waarschijnlijk veroorzaakt toen de eigenaar de chip eruit gesneden heeft. Want zo gaat dat met afgedankte honden: op straat gezet en alle sporen die kunnen leiden tot de eigenaar worden verwijderd.

In de hselter pasta Nala zich snel aan. Ze is kalm aanwezig en sociaal naar de andere honden. Ook lijkt ze geen bijzondere angst te hebben voor mannen.

Tijdens de kattentest bleek Nala weinig belangstelling te hebben voor de kat.

UPDATE 6 april:

Nala heeft zich direct aangepast aan het leven in het opvanggezin, het lijkt alsof ze er altijd al geweest is. Ze is in huis rustig, zindelijk, eet goed en heel vriendelijk.

 

UPDATE 13 april:

Vandaag logeert Nala precies 1 week bij ons.
Nala is zwervend gevonden en had een grote wond in haar hals op de plek waar de chip ooit had gezeten. Die was eruit gesneden zodat de eigenaar niet achterhaald kon worden. Ze heeft ook een tatoeage in haar oor maar deze is niet meer duidelijk leesbaar. Nala is volop gebruikt als fokteef, dat is te zien aan haar ‘melk-stekkers’. Ook is er ooit iets gebeurd met haar rechteroor. Dat is een beetje geribbeld. Alsof er een heet voorwerp tegenaan is gehouden. Het oor is minder soepel maar ze heeft er geen hinder van. Haar linkeroor mist een klein hapje. Ook dat hindert haar niet.
Nala loenst een beetje en dat geeft haar een erg charmante uitstraling!

Het lijkt alsof Nala, toen ze vorige week in het vliegtuig stapte, heeft beseft dat er een nieuw hoofdstuk in haar leven ging beginnen want ze heeft zoveel mogelijk ‘stenen’ uit het verleden achter gelaten.
“Het is nu mijn beurt!” dat is wat ze uitstraalt.
Vanaf het allereerste moment, vanaf de allereerste wandeling ’s nachts na aankomst, voelde het vertrouwd.
Was het alsof ze er altijd is geweest. Ze heeft zich naadloos ingevoegd. Ze doet haar best maar meer nog: ze geniet zo intens! Ze kan heel blij een rondje door het huis huppelen. Of ze springt dansend en kwispelend vrolijk om je heen.
Ze heeft heel graag een aai en een knuffel, deelt alles als vanzelfsprekend zoals eten, kluif en kussen.
Of er ook een minpuntje is? Even denken…ehhhh, ze spettert als ze water drinkt. Telt dat als niet zo goed? Ik weet het eerlijk gezegd niet; wij vinden het wel komisch. En daarna maar even met een dweiltje over de vloer. Ja toch?

Zoals gezegd is Nala direct begonnen met haar inburgeringscursus en wij vinden allemaal dat ze het ontzettend goed doet! De volgende onderdelen heeft ze al met de beoordeling ‘uitmuntend’ afgesloten:
– netjes aan de lijn lopen,
-’s nachts doorslapen,
– je eten delen met een ander,
– wachten op je beurt,
– helemaal zindelijk
– vernielt niets enz. enz.
Knap hè? Nala heeft me gevraagd om veel foto’s bij te voegen. Dan kun je haar goed bekijken.
En wie weet vind je haar zo leuk dat je erover na gaat denken of ze niet bij jou mag komen wonen!
Want dat is waarover ze droomt en op wacht…

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.