Melo

By Ilse van den Oetelaar, april 14, 2018

MELO IS GEADOPTEERD IN SPANJE!!!

 

Melo werd zwervend op straat gevonden. Hij is nu  ruim 2 jaar.

Naam  Melo
Ras  Podenco
Geslacht  Reu
Geboortedatum  Maart 2017
Gezondheid  Goed!
Gewicht/schofthoogte  12 kg, 45 cm

Omschrijving Melo

Melo zwierf al sinds mei op straat en werd gevoerd door een man die haar niet kon opnemen in zijn huis. Cristina heeft de man gevraagd Melo te vangen zodat ze hem kon redden.

Melo is nu in de particuliere opvang en het gaat goed met hem. Aanvankelijk was hij wat verleden, maar hij is nu niet bang meer. Toch maakt hij een soms verdrietige indruk… het duurt waarschijnlijk even voordat hij echt gewend is aan de nieuwe omgeving en roedel.

Voor de honden is hij heel vriendelijk. Naar mensen, ook kinderen, is hij sociaal.

Update December 2018:

Melo, vaak ook Melocito genoemd is een onopvallend hondje tussen de andere honden in deze opvang. Hij is klein en rustig aanwezig. Inmiddels is hij helemaal gewend aan de opvang en is hij totaal niet angstig meer. We ontvingen veel nieuwe foto’s en 2 filmpjes.

 

Update 27-4-2019:

Melocito wacht alweer meer dan een jaar op een adoptant. Voor podencootjes is het vaak extra moeilijk om een adoptant te vinden. Veel mensen kennen het ras niet of laten zich afschrikken door verhalen over hun jachtinstinct. Dit instinct kan inderdaad aanwezig zijn, maar soms, een juist vaak bij kleinere podenco’s, nauwelijks. Melocito is een bescheiden hondje, dat nauwelijks opvalt in de opvang. Hij is aanhankelijk en rustig.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.