Lerenda

By Ilse van den Oetelaar, oktober 16, 2020

Lerenda is in België

Lerenda is een hond van ongeveer 1 jaar oud. Ze is een heel blij, enthousiaste, actieve hond die graag met je de wereld wil ontdekken

Naam Lerenda
Ras mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum eind 2019
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Lerenda

Lerenda is ongeveer een jaar oud. Ze was een van twee pups die gevonden werden. De andere pup is inmiddels geadopteerd. Lerenda is uitgegroeid tot een prachtige hond. Op foto’s lijkt ze vaak groter dan dat ze is en ze is heel fijn gebouwd. Ze mag nog iets aankomen in gewicht.

Sinds 11 oktober verblijft ze in een opvanggezin in Belgie waar twee andere honden verblijven en waar ook kippen en varkens zijn. Ze maakt daar grote stappen.

Het opvanggezin schrijft: Ze is een ongecompliceerd hondje. Dus ondanks het 1 jaar in de shelter zitten heeft ze totaal geen trauma’s of zo. Ze is heel slim en leert snel. Op 1 week tijd nu al zindelijk, loopt mooi aan de lijn, komt als je ze roept of op fluitsignaal, kan zitten op bevel.  Ze heeft nog echt yuppiestreken:  Dus als je haar 5 minuten negeert gaat ze streek uithalen… boeken uit de kast trekken, aan de kussens knabbelen, dus wij starten de dag altijd door haar lekker moe te maken in de tuin.
Ze houd van balletjes, knuffels en allerlei speelgoed. Het is een echte speelvogel. En is ook heel speels met zowel Chufa als Bambam alsook Quito van de buren.
Was lief tegen de kat bij de dierenarts… maar die bewoog zelf ook niet echt. Met de varkens en geitjes gaat het ook heel goed.
Kippen en gevogelte vind ze maar niks.

Zs nog wat op haar hoede voor nieuwe geluiden, omgevingen en mensen. Haar onzekerheid uit ze nu door te blaffen… is na een week al wat geminderd maar toch nog aanwezig hoor.

Ze is nu aan het leren alleen te zijn. Dus s’nachts blijft er iemand bij de honden beneden slapen..
Er word aan gewerkt

We zoeken voor Lerenda een adoptiegezin waar ze haar energie kwijt kan en waar ze graag met haar aan de slag gaan, want ze heeft echt een will-to-please. Een tuin vindt ze geweldig!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.