Lena

By Ilse van den Oetelaar, augustus 31, 2020

Toen Lena gevonden werd, in juni 2020, was ze er vreselijk aan toe. Ze was veel te mager en ze had ook een groot gat in haar oor. Gelukkig werd ze gered.

Naam Lena
Ras Mastin-mix
Geslacht Teef
Geboortedatum November 2018
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog, zie tekst
Gewicht/schofthoogte 45-50 kg

Omschrijving Lena

Lena’s oor zag er verschrikkelijk uit. Het was een grote open wond vol met maden en wormen. (zie onderstaand filmpje: Let op! Schokkende beelden!)

Ze moet veel pijn hebben gehad en kon aanraking nauwelijks verdragen. Ze maakte een zeer trieste indruk en leek alle hoop op overleven verloren te hebben.

Uiteraard werd ze door Puntanimals direct naar de dierenarts gebracht en daar werd de behandeling gestart. Een succesvolle, maar dure behandeling. Er volgde een rekening van ruim 400 euro. Maar het belangrijkste: Lena herstelde goed. Ze kwam ook aan in gewicht en ze leerde dat aanraking ook prettig kan zijn.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder. Door de goede verzorging, voer, aandacht en veel liefde is Lena uitgegroeid tot een prachtig hond die heel graag mee gaat op de wandelingen en dan volop geniet. Ze heeft eindelijk geen pijn meer!

In de shelter leeft ze samen met andere honden en dat gaat heel goed: ze is sociaal en speels. Maar ze kan soms ook wat dominant zijn, zonder agressief te worden.

Lena is beresterk en moet nog leren aan de lijn te lopen zonder je helemaal mee te trekken.

Lena reageert wat fel op katten.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

 

 

 

(LET OP SCHOKKENDE BEELDEN!)