Isla

By Ilse van den Oetelaar, september 16, 2019

Isla

 

Naam Isla
Ras Podenco
Geslacht Teefje
Geboortedatum 3-1-2014
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 16 kg

 

Omschrijving Isla

Isla heeft meer dan een jaar op straat gezworen. De eerste keer at de vrijwilligers haar zagen lukten het hen niet om haar te vangen. Maanden later kwamen ze haar weer tegen, ditmaal bleek ze puppies te hebben. Nu lukte het gelukkig wel om haar mee te nemen naar de kleine shelter. De pups zijn inmiddels allemaal geadopteerd.

Isla werd geadopteerd door een jongeman, maar omdat hij de tweede dag (!)de deur liet open staan toen er vuurwerk werd afgestoken werd, leip Isla weg. De vrijwilligers vonden snel een opvangadres voor haar want ze wilden voorkomen dat ze terugmoest naar de kleine shelter. Helaas kan ze niet in dit opvangadres blijven. Ze kunnen Isla namelijk niet bieden wat ze nodig heeft: lekker los kunnen lopen in een veilige omgeving, spelen met andere honden, lange wandelingen maken. Isla verblijft nu weer in de shelter waar ze in ieder geval de mogelijkheid heeft on te spelen met andere honden. Ze is erg sociaal naar andere honden en hel vriendelijk voor de vrijwilligers. Bij nieuwe mensen is ze even wat afwachtend maar als ze je eenmaal kent gaat ze kwispelen als ze je ziet en is ze aanhankelijk.  Voor kinderen is ze lief.

Katten negeert ze. Tijdens haar verblijf bij het opvanggezin liet ze zien dat niets  sloopt of veel blaft als ze in huis is. Ze kan heel goed aan de lijn lopen.

Isla is bang voor harde en onbekende geluiden en daarom is het heel belangrijk haar niet los te laten lopen zolang als ze nog niet echt gehecht is. Door een onverwacht geluid, bv en fietser, een vrachtwagen zou ze ervan door kunnen gaan. en dan gaat ze zeer waarschijnlijk direct weer in de ” overlevingsmodus” en onbereikbaar voor roepen.

We denken dat ze niet past in een druk stadsleven.

We zoeken daarom voor haar en familie die ervaring heeft met honden die angstig kunnen reageren en die bereid is om haar lekker te laten rennen in een veilig gebied. De aanwezigheid van en andere hond kan heel helpend zijn voor Isla. een grote veilig tuin zou ideaal zijn!

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

 

 

info volgt