Fino

By Ilse van den Oetelaar, november 24, 2019

Fino werd als zeer angstige hond overgenomen uit de perrera en opgenomen bij Punta. Inmiddels is hij gewend aan het leven daar en is hij toe aan een volgende stap: adoptie!

Naam Fino
Ras Mestizo
Geslacht Reu
Geboortedatum 2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen
Gewicht/schofthoogte 15 kg

Omschrijving naam Fino

Toen Fino in de perrera terecht kwam was hij ongeveer 1 jaar oud.  Hij was heel erg angstig. De shelter heeft besloten hem uit deze vreselijke dodingstation te halen.  In het begin was Fino erg bang en wilde hij liever niets te maken hebben met de vrijwilligers. Het vermoeden was dat hij erg trauma’s had. Hij trok zich terug, maar maakte nooit problemen, ook niet met de andere honden. Hij was nooit agressief.

Na enige weken kwam er vandering in zijn gedrag en liet hij zich meer en meer zien en de laatste tijd laat hij merken dat hij geniet van de aandacht van de vrijwilligers.

Fino is een hele lieve, bescheiden hond. Natuurlijk zal men, zeker in het begin, rekening moeten houden met het feit dat hij tijd nodig heeft om vertrouwen te voelen.

Update maart 2020

Fino verblijft nu in een opvanggezin in Spanje want in de shelter was het veel te druk voor deze scheiden hond. Hij woont nu samen met 5 honden en maakt ook hier, net als in de shelter, geen problemen met de andere honden. Hij speelt graag met andere honden

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.