Estrella

By Ilse van den Oetelaar, september 8, 2019

Estrella is een noodgeval! Voor deze lieve zwarte hond zoeken wij een adoptiegezin omdat ze anders terug moet naar de shelter

Naam Estrella
Ras Mix (Groenedaler?)
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2012-2014
Gezondheid Zie tekst!
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving  Estrella 

Estrella werd enkele maanden geleden in zeer slechte conditie aangetroffen op straat. Ze had zwaar ontstoken ogen en haar vacht en huid zagen er slecht uit. Er werd vastgesteld dat ze leishmania en filaria had. Omdat ze direct met de behandeling moest starten en een verblijf in een drukke shelter dan niet prettig is, werd ze door een vrijwilliger mee naar huis genomen. Inmiddels zijn de behandelingen begonnen en Estrella knapt zienderogen op. Binnenkort is de behandeling tegen filaria klaar en in verband met de leishmania gebruikt ze nog nog een week per maand alopurinol. Omdat de eigen hond van de vrijwilliger niet goed met teefjes overweg kan verblijft deze hond zolang in een betaalde opvang. Binnenkort komt deze eigen hond weer naar huis en omdat de behandeling van Filaria afgerond is betekent dit dat Estrella dan naar de shelter moet. De vrijwilliger, Ana, vindt dit heel erg. Estrella geniet nu van een leven in een gezin en dit doet haar echt goed. Het zou geweldig zijn als Estrella snel geadopteerd zou kunnen worden.

Estrella wordt geschat tussen de 5 en 7 jaar oud. Ze is erg aanhankelijk en trouw.

UPDATE 13 oktober:

Vorige week hebben we Estrella ontmoet en het is een lief, aandoenlijk hondje. Ze is veel minder groot dan een herdershond. Haar rechter oogje is niet meer goed en kleurt een beetje blauw. Verder ziet ze er goed uit.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.