Enebro

By Ilse van den Oetelaar, december 22, 2019

Enebro werd in mei 2019 afgestaan door een man die hem niet meer wilde. Enebro had duidelijk een zwaar leven gehad bij deze man…

Naam Enebro
Ras Mastin Español
Geslacht Reu
Geboortedatum 10-6-2016
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 45 kg, 80 cm

Omschrijving Enebro

Toen Enebro opgehaald kon worden was hij bijna 3 jaar oud. Hij had het grootste deel van zijn leven vastgebonden gezeten. Hij bleek bij aankomst in de opvang een rare wond aan zijn linkerachterpoot te hebben. Hiervoor is de dierenarts ingeschakeld en die stelde vast dat hij hoogst waarschijnlijk met zijn achterpoot met een draad of tie-rip vastgebonden had gezeten. Hierdoor werd de doorbloeding ernstig beschadigd. Het strakke touw of draad had schade aangericht.  Hij had een litteken, 360° rond zijn poot met  een gebroken kootje van zijn voet.  De wond had er ook voor gezorgd dat er oedeemvorming was vanaf de wond tot aan zijn tenen. Ook was er sprake van weefselgroei op zijn pees.  En ook miste hij een nagel. Doordat hij vastgebonden heeft gezeten (terwijl hij nog in de groei was) was er zowel in zijn voor- als achterhand een hoogteverschil tussen de beide poten. de ingegroeide draad is verwijderd en de oedeemvorming is behandeld en voor het herstel van het gewricht heeft hij verschillende sessies bij de fysiotherapeut en dierenarts gehad (kinesitherapie en radiotherapie).

De stand van zaken is nu zo (en zo zal het ook blijven) dat zijn ene achterpoot altijd wat gezwollen is tgv de slechtere doorbloeding. een operatie is niet nodig omdat de kans bestaat dat het weinig uit zal halen.

Enebro kan nu zonder pijn en zonder belemmering  lopen. En dat is ook goed voor hem. Het litteken is uiteraard nog wel zichtbaar.

Enebro liet in de opvang zien dat hij een vrolijke hond was en de vreugde was dan ook groot toen hij geadopteerd werd in Frankrijk. Zijn adoptanten waren uiteraard op de hoogte van zijn medische voorgeschiedenis (rapport van de dierenarts was in hun bezit), maar ze gaven aan dat ze Enebro veel angstiger vonden dan ze gedacht hadden en daarom wilde ze hem niet houden. Er werd helaas geen geschikt opvanggezin gevonden en daarom besloot Cristina hem terug te halen naar Sevilla. Hij was heel blij om Cristina weer te zien. Hij werd begin december opgenomen in de roedel bij Susan.  Hij voegde daar heel goed in en van angst is niets te merken, terwijl hij hier ook nog nooit eerder was geweest en hij Susan ook niet kende. Het vermoeden bestaat dat de vermeende angst niet de echte reden was voor de beëindiging van de adoptie, maar toch de ” bijzondere”  achterpoot

Enebro heeft inmiddels kennis gemaakt met alle honden bij Susan en dat gaat goed. Soms vindt hij de andere honden wat lastig en dan moppert hij even, maar hij gehoorzaamt goed als Susan aangeeft dat hij zich moet gedragen. Omdat Enebro een flinke hond is lijkt het beter hem niet bij een andere (met name dominante) reu te plaatsen.

Bovendien vinden wij het belangrijk dat adoptanten goed op de hoogte zijn van dit ras, liefst al ervaring hebben met Mastins.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.