Diesel

By Ilse van den Oetelaar, september 5, 2019

Diesel is een van de vele galgo’s bij Punta. Hij is nog geen 4 jaar oud en erg lief.

 

Naam Diesel
Ras Galgo
Geslacht Reu
Geboortedatum januari 2016
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte Grote galgo maat

Omschrijving Diesel

Diesel werd een jaar geleden gevonden, rennend door de straten van Huelva. Wat zijn voorgeschiedenis is weten we niet, maar zeer waarschijnlijk is hij achtergelaten door een jager, zoals vaak gebeurt met galgo’s tussen de 2 en 3 jaar oud. De ” topsnelheid” is er dan uit en dan kan de jager ze niet meer gebruiken…

Diesel is in de shelter rustig aanwezig. Hij is heel dankbaar als hij aandacht krijgt, maar omdat hij soms een beetje in zichzelf gekeerd is, toont hij dat op een hele subtiele manier. Hij is niet angstig. Vrijwilligers kunnen goed met hem omgaan en hij maakt met niemand problemen. Hij gaat heel graag mee naar buiten, even lekker de lange poten strekken. Helaas kan dat in de shelter veel te weinig.

Met de andere honden in de shelter gaat hij goed om. Hij trekt wat naar de andere galgo’s, een bekend verschijnsel bij dit ras.

Sinds ook Panete is aangekomen in de shelter hebben de twee mannen vriendschap gesloten. Het valt dan op dat Diesel met zijn zachte, rustige uitstraling de nieuwkomer direct op zijn gemak weet te stellen.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.