Cris

By Ilse van den Oetelaar, januari 20, 2019

Cris werd op 16 december op straat gevonden. Ze lag daar maar en ze zag er slecht uit. Niemand keek naar haar om.

Naam Cris
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2009- 2010 (geschat)
Gezondheid Goed! Zie tekst
Gewicht/schofthoogte volgt

 

Omschrijving Cris

Natuurlijk werd Cris meegenomen door en vrijwilliger en ze werd naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat ze erg mager/ ondervoed was, een zeer ernstige oogontsteking had, bijna geen tanden heeft en haar leeftijd werd in eerste instantie op minstens 10 jaar geschat. Er werd ook bloedonderzoek gedaan en gelukkig bleek Cris negatief op Filaria, Leishmania en Erlichea. Wel was ze positief op Anaplasma, maar deze aandoening (veroorzaakt door en tekenbeet) is zeer goed te behandelen en inmiddels heeft zij de behandeling al afgerond. (Cris vond het innemen van de pillen vreselijk!)

De oogontstekingen zijn zo ernstig, dat de oogleden beschadigd zijn en daarom zal  Cris geopereerd moeten worden aan beide oogleden, maar eerst wordt ze behandeld voor de ontstekingen. We hebben foto’s van hoe slecht haar ogen eraan toe waren, deze zijn bij ons op te vragen.

Inmiddels verblijft Cris al weer enige weken in de shelter. Ze is aangekomen in gewicht, haar oog en oogleden zijn aan het genezen en de dierenarts heeft haar leeftijd bijgesteld naar 9 jaar.

Cris heeft baknijd (da’s niet verwonderlijk gezien hetgeen haar is overkomen) en daarom eet Cris in een aparte ruimte. Verder maakt ze met de andere honden geen problemen, ze is rustig aanwezig.

Ze ligt het liefst op haar zachte kussen.

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.