Chavo en Kiko

By Ilse van den Oetelaar, juli 14, 2019

ZE GAAN SAMEN IN OPVANG IN FRANKRIJK!!

 

Misschien lijkt het een onmogelijke missie, maar we zoeken een een adoptiegezin voor Chavo én Kiko samen. Ze wachten al drie jaar!!

 

Naam Chavo
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum Januari 2015
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte ongeveer 13 kg

 

Naam Kiko
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum Januari 2015
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen.
Gewicht/schofthoogte ongeveer 10 kg

Omschrijving Chavo en Kiko

Deze twee podencootjes werden samen gevonden bij het spoor in Huelva. Ze liepen daar al een tijdje rond, totaal gedesorienteerd, liepend huilend op mensen af maar niemand die hen hielp.

Gelukkig konden ze worden meegenomen naar de shelter van Puntanimals. Daar verblijven ze nu al drie jaar…

Chavo is een lieve, aanhankelijke, gehorzame hond die altijd bezorgd lijkt om Kiko.

Kiko is de kleinste van de twee.  Hij zoekt altijd de steun van Chavo en als Chavo even weg is, dan is hij helemaal van slag. Kiko is erg verlegen, maar lijkt toch wel te hunkeren naar wat aandacht en een streling, maar hij durft zich nog altijd nauwelijks over te geven aan mensen.

De vrijwilligers beschrijven hun situatie:

” Chavo en Kiko, Kiko en Chavo…. we weten niet of jullie broers zijn of niet, maar wat we duidelijk hebben is dat jullie broederschapsband heel diep zit en daarom moeten we het nog eens proberen, want we geloven in dromen en soms worden die vervuld. We weten dat het erg ingewikkeld is en dat er meer honden zijn! Maar we kijken in jullie ogen en ons hart krimpt… maar we blijven het proberen: een veilige plek, samen in een adoptiegezin…

Chavo en kiko werden alleen gevonden in de buurt van het spoor in Huelva, waarschijnlijk twee honden die niet meer gebruikt konden worden om te jagen en daarom aan de kant gezet, we weten alleen dat ze elkaar hadden…. en dat is nog altijd zo, sinds we ze gered hebben.

Chavo is meer liefdevol, aanhankelijk en houdt van mensen, meer ontspannen en zelfverzekerd, maar toch altijd attent op zijn lieve Kiko die goed en stil is.

Kiko… wat heeft de mens met je gedaan? Je bent al een hele tijd bij ons en je bent vaak nog erg bang dat we iets van je willen.. de wonden van je ziel zijn nog niet genezen, maar als Chavo dichtbij is, is alles draaglijker, je ontspant en beschermt jezelf met de aanwezigheid van je vriend.

Na 3 jaar in de opvang hebben geen van de twee het geluk gehad om een familie te vinden, het zijn onzichtbare honden. Een gezamenlijke adoptie is moeilijk, maar de beste optie voor Kiko en we kunnen niet stoppen met proberen, het is een uitdaging die we zijn aangegaan en we zullen vechten tot het einde om het te krijgen. Kijk ze in de ogen en vertel ons of al die vriendelijkheid en onschuld je hart raakt.  We weten dat ergens hun engel is, daarom vragen we je om te delen”

.. Kiko en Chavo, Chavo en Kiko…

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Chavo:

 

Kiko: