Caridad

By Ilse van den Oetelaar, juni 23, 2018

Caridad is een gevoelig en bescheiden teefje en we zoeken voor haar een bijzonder plekje

Naam Caridad
Ras Mix Bodeguero
Geslacht Teefje
Geboortedatum 7 Maart 2013
Gezondheid Caridad is positief getest op Leishmania (zie tekst)
Gewicht/schofthoogte 10 kg/ 39 cm

 

Omschrijving Caridad

Lieve Caridad werd in zeer slechte conditie aangetroffen door een betrokken persoon en deze vrouw schreef allerlei organisaties aan voor hulp.  Protectora Callejeros zag de vreselijke foto’s en reageerde direct. Caridad mocht naar hun kleinschalige Protectora komen. Daar bleek dat Caridad zeer ondervoed was, onderkomen  en verwaarloosd en bovendien bleek ze Erlichea te hebben en daarom werd Caridad opgenomen in een pleeggezin zodat ze behandeld kon worden en  kon aansterken.

Caridad is positief getest op Leishmania en op dit moment is ze niet ziek en vertoont ze geen symptomen. Ze wordt regelmatig onderzocht.

Caridad moet een vreselijk leven hebben gehad want aanvankelijk was ze erg bang voor mensen, maar de angst wordt elke dag minder. Als ze mensen eenmaal kent is ze heel lief en aanhankelijk. Wandelen vindt ze eng, zeker met onbekende mensen.Als ze haar aanlijnen gaat ze op haar rug liggen en wil dan geen pootje meer verzetten.

Ze is een zeer rustig hondje en ze vraagt niet veel. Het liefst ligt ze op een veilig plekje en komt ze af en toe om wat aandacht vragen. Ze is dan erg aanhankelijk. Met de andere honden in de opvang gaat ze heel goed om. Het liefst is ze bij Rafi, een andere hond die binnenkort op onze site staat. Dan voelt ze zich veel zekerder. Rafi kwam in vergelijkbare omstandigheden op dezelfde dag in de protectora.

Voor de katten heeft ze weinig interesse. Met kinderen zijn er geen problemen. In de opvang is er een meisje waar ze dagelijks mee omgaat.

Voor dit lieve, gevoelige hondje zoeken we een adoptant. Het liefst een plek waar al een andere stabielere hond is om zich aan op te trekken. Bij voorkeur met een tuin zodat ze niet persé al direct mee moet gaan wandelen maar dat ze de tijd krijgt en kan nemen om te wennen. Een adoptant die haar in haar eigen tempo laat bepalen welke stapjes ze durft te zetten. Iemand die niet teveel verwacht, maar Caridad kan nemen zoals ze is. En die haar zal overladen met liefde, want dan zal Caridad helemaal opbloeien.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.